Betala med kort

Använder du kortet i stället för kontanter minskar du påverkan på klimatet på flera olika sätt. Till exempel är du med och bryter kontantcirkeln. Kontanter cirkulerar hela tiden i vårt samhälle och transporteras till banken - till konsument - till affären - till transportföretaget - tillbaka till banken. Denna kedja av transporter bidrar till en negativ påverkan på vår miljö. Användning av kort bidrar dessutom till minskad elförbrukning från uttagsautomater och mindre metallåtgång i tillverkning av sedlar och mynt.

Läs mer om våra kort

Internetbanken med betaltjänst

I internetbanken slopas bland annat pappersfakturor, pappersgiro och kontoutdrag och vardagsärenden sköts elektroniskt, vilket minskar pappersförbrukning och transporter. Många företag erbjuder idag möjligheten att få sina räkningar direkt till internetbanken via så kallad e-faktura. Dessutom blir autogiro med e-avisering allt mer vanligt förekommande.

Läs mer om hur internetbanken fungerar

Läs mer om e-faktura

Fonder

Låt dina sparpengar bli inflytelserika! Genom att spara i ansvarsfulla placeringar kan du påverka på flera olika sätt. Hos oss hittar du bl.a. fonder som har särskilda krav på etik, socialt ansvar och miljöarbete samt fonder som investerar i miljöteknik.

Läs mer om hur du låter både miljön och pengarna växa