Hoppa till textinnehållet

Tjörns Ridklubb

När man kommer till Tjörns Ridklubb är det lätt att man tänker att man hamnat på världens vackraste plats. Den nya utebanan har utsikt över havet, ända bort till Danmark får man känslan av. På så sätt är det lätt att tro att det går bra för Tjörns Ridklubb. Över 200 medlemmar och 125 ryttare i veckan. Tolv egna hästar, den där nya paddocken och avlönad personal. Men det är kostsamt att bedriva ridklubb, så alla tävlingar, att sköta caféet och allt annat som behöver fixas med sköts helt ideellt. Och anläggningen har definitivt sett bättre dagar. Nu regnar det till och med in på flera ställen.

 

– Det är en utmaning som vi kommer att klara av tillsammans, säger Annika Hellman som har varit aktiv i ridklubben i över tjugo år. Men det är en lång process som kräver mycket av många. Vi har inte råd att ta in hantverkare, så alla våra ideella krafter behövs.

 

Lite som under arbetsdagarna då ett fyrtiotal medlemmar kommer ner och slår gräs, röjer i hinderförrådet och målar på ridhuset. Och det är gemenskapen som är föreningens röda tråd.

 

– Det är väldigt socialt, många mår som bäst här, säger Annika. För de stressade betyder det avkoppling att komma till stallet. Och för de yngre handlar det mycket om personlig utveckling. De tränar varje gång de är här på att ta kommando och fatta beslut. Allt i en miljö där man lagt statussymboler på hyllan. Här är det den med mest skit under fingrarna som vinner, skrattar hon.


________________________________________

 

  • Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Tjörns Ridklubb. Under 2017 var vi bland annat med och köpte in ett nytt hopphinder. På bilden ser vi Annika Hellman, eldsjäl i föreningen, tillsammans med ryttaren Ebba Nielsen och hästen Paddy.