Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.

Är du orolig för din eller ditt företags ekonomi? Välkommen att kontakta oss!

I den extrema situation vi just nu befinner oss i möter banken dagligen många privat- och företagskunder som påverkas av effekterna av coronaviruset (covid-19). Företag med likviditetsproblem och privatpersoner som varslas om uppsägning är särskilt utsatta. 

– På Tjörns Sparbank har vi ett starkt samhällsengagemang och vi bryr oss om våra kunder. För oss är det en självklarhet att på olika sätt försöka hjälpa de människor och företag som nu drabbas finansiellt. I oroliga tider måste man hjälpas åt och vi vill vara ett stöd för våra kunder i alla väder, säger Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank.

Hör av dig till oss så tidigt som möjligt om du är orolig, ju tidigare du hör av dig desto större möjligheter har vi att tillsammans komma fram till en lösning. Kontakta din rådgivare eller ring oss på 0304-67 68 69.

Nu kan du ansöka om amorteringsfritt

Du som privatkund har nu möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19. 

Women Couple with moving boxes.

Råd och stöd till företag

Många företag påverkas av covid-19-spridningen. För att ge dig som företagare översikt på vilket stöd du kan få, från oss och från olika myndigheter har vi samlat den informationen tillsammans med råd och tips.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu

Woman and man looking at a computer screen.

Var rädda om varandra!

Vi vill gärna välkomna dig in på banken, men lova oss att stanna hemma om du känner dig sjuk. Detta med omtanke för de riskgrupper som finns och för att minimera smittspridningen av coronaviruset. Mår du inte bra kan vi hitta andra sätt att träffas på. Det finns alltid möjlighet att boka om ditt möte. Vi kan också hjälpa till med ärenden per telefon eller digitalt via vår app eller internetbank. Hör av dig så hjälper vi till!

Family chilling in the sofa.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

Kållekärr öppnar igen 11 maj

Måndagen den 11 maj öppnar vi åter vårt kontor i Kållekärr och hälsar alla våra friska kunder välkomna. Öppningen sker med viss försiktighet och vi kommer att begränsa antalet personer i lokalen vid behov, men erbjuder regnponcho och paraply till dig som kan komma att behöva vänta på utsidan. Vi hoppas att åtgärderna skall tas emot väl och bidra till att vi kan hålla Kållekärrskontoret fortsatt öppet. Varmt välkommen!

Smarta apptips för en enklare vardag

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

Vad händer med boräntorna?

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjunkturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?

Women an children standing on ladders painting house.

Hur ska man tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde. Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen – och särskilt om den är närstående?

Three persons on a terrace in the city.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.