Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.

Var rädda om varandra!

Som det rapporterats om den senaste tiden så är nu smittspridningen av covid-19 stor i Västra Götaland och i dessa virustider är det viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt och visar varandra omtanke och hänsyn. Banken följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och trots att Tjörns Sparbanks värdeord är omtanke, kvalitet och närhet vill vi just nu be dig att hålla avstånd och att försöka använda andra kontaktvägar än personliga möten på våra kontor. Vi hjälper dig gärna per telefon, genom meddelanden i appen och internetbanken, e-post eller via vår nya chattfunktion i appen. Vi hoppas att vi snart kan träffa dig som vanligt igen!

Råd och stöd till företag

Många företag påverkas av covid-19-spridningen. För att ge dig som företagare översikt på vilket stöd du kan få, från oss och från olika myndigheter har vi samlat den informationen tillsammans med råd och tips.

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu? Och är du en av de som kommer jobba hemma i höst? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Mamma och vuxen son tittar på en surfplatta ute på verandan

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.