Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.

Är du orolig för din eller ditt företags ekonomi? Välkommen att kontakta oss!

I den extrema situation vi just nu befinner oss i möter banken dagligen många privat- och företagskunder som påverkas av effekterna av coronaviruset (covid-19). Företag med likviditetsproblem och privatpersoner som varslas om uppsägning är särskilt utsatta. 

– På Tjörns Sparbank har vi ett starkt samhällsengagemang och vi bryr oss om våra kunder. För oss är det en självklarhet att på olika sätt försöka hjälpa de människor och företag som nu drabbas finansiellt. I oroliga tider måste man hjälpas åt och vi vill vara ett stöd för våra kunder i alla väder, säger Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank.

Hör av dig till oss så tidigt som möjligt om du är orolig, ju tidigare du hör av dig desto större möjligheter har vi att tillsammans komma fram till en lösning. Kontakta din rådgivare eller ring oss på 0304-67 68 69.

Var rädda om varandra!

Som det rapporterats om den senaste tiden så är nu smittspridningen av covid-19 stor i Västra Götaland och i dessa virustider är det viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt och visar varandra omtanke och hänsyn. Banken följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer och trots att Tjörns Sparbanks värdeord är omtanke, kvalitet och närhet vill vi just nu be dig att hålla avstånd och att försöka använda andra kontaktvägar än personliga möten på våra kontor. Vi hjälper dig gärna per telefon, genom meddelanden i appen och internetbanken, e-post eller via vår nya chattfunktion i appen. Vi hoppas att vi snart kan träffa dig som vanligt igen!

Råd och stöd till företag

Många företag påverkas av covid-19-spridningen. För att ge dig som företagare översikt på vilket stöd du kan få, från oss och från olika myndigheter har vi samlat den informationen tillsammans med råd och tips.

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu? Och är du en av de som kommer jobba hemma i höst? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Mother and adult son looking at a laptop on the porch

Vad händer med boräntorna?

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjunkturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?

Women an children standing on ladders painting house.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple with suitcases in the city.

Hur ska man tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde. Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen – och särskilt om den är närstående?

Three persons on a terrace in the city.

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

skyddar du dig mot bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.