Meny
Vårt samhällsengagemang
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Fakturor till Tjörns Sparbank

Tjörns Sparbank arbetar aktivt för ett hållbart samhälle. En viktig del i detta arbete är att vi vill få elektroniska fakturor från våra leverantörer. 

Förutom att vi tillsammans bidrar till ett hållbart samhälle finns det stora fördelar för båda parter att fakturering sker elektroniskt. Fakturan kommer fram direkt, i rätt format och med rätt information. Dessutom sparas pappersutskrifter, kuvertering, posttransporter samt att fakturahanteringen blir säkrare och mer miljövänlig.

Rutinerna varierar för hur man skapar elektroniska fakturor i olika affärssystem. I vissa system behöver man bara söka upp vårt företagsnamn för att koppla på elektronisk fakturering och i andra system krävs fler uppgifter.

Obligatoriska fakturauppgifter

Följande uppgifter är obligatoriska när du skickar faktura till Tjörns Sparbank.

  • Fakturahuvud: Fakturanummer, ert bg-nummer, fakturabelopp inkl moms, momsbelopp, fakturadatum, förfallodatum, ert organisationsnummer och VAT-nummer, ert företagsnamn, ert postnummer, våra adressuppgifter, vår referens (här anger du det femsiffriga redovisningsstället som vår beställare uppgett följt med vårt bankid som är 8356, exempel 89000;8356. Detta behöver anges då våra elektroniska fakturor går i samma flöde som Swedbank och andra sparbanker).
  • Fakturarader: Radtext, fakturerat antal, pris exkl moms och radbelopp,

Följande uppgifter kan vara bra att veta för att skicka elektoniska fakturor till oss:

Tjörns Sparbanks organisationsnummer 553300-7943
E-adress/partsidentitet 5533007943
Operatörsadress till Swedbank** SWEDSESS
Köpreferens (om inte köparen angett annat) 8900;8356
*E-adress är den adress som används för att identifiera varje enskild fakturautställare och fakturamottagare vid utbyte av elektroniska fakturor. E-fakturaadressen kan vara av olika typer, i Sverige vanligtvis organisationsnummer, GLN-nummer, eller momsregistreringsnummer.
**Om ert företag redan idag är ansluten till en fakturaväxel som har samtrafikavtal med Swedbanks fakturaväxel så kan ni använda den befintliga anslutningen för att skicka fakturor till Swedbank AB. Operatörsadressen i fakturan används då av er fakturaväxel för att avgöra att fakturan skall skickas vidare till Swedbanks fakturaväxel (SWEDSESS).

Komma igång med e-faktura

Rutinerna varierar för hur man skapar elektroniska fakturor i olika affärssystem. Om du är kund hos Tjörns Sparbank eller Swedbank kan din kontaktperson hjälpa dig att komma igång med att skicka elektroniska fakturor med bankens olika lösningar. 

Vid fakturahantering med annat affärssystem, kontakta er systemleverantör vid behov av support. Som en liten hjälp på vägen har vi här några länkar som kan vara användbara för er om ni inte redan kommit igång med arbetet med e-fakturor.

Vill du skicka pdf-faktura?

Om ni av någon anledning inte kan skicka elektronisk faktura just nu, maila er pdf-faktura till  

Det går även bra att skicka en pappersfaktura till vår boxadress:

Tjörns Sparbank
Box 55
471 21 Skärhamn

Momsregistreringsnummer/VAT-nummer

SE663000013801

Kontakt

Vid ev frågor kring fakturor kontakta oss på