Vad letar du efter?
Meny
Vårt samhällsengagemang
Sponsring
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Vi bryr oss om föreningslivet

Föreningslivet är hjärtat av samhället och här kan du läsa mer om vårt engagemang och vår sponsring som bidrar till att främja

  • gemenskap

  • kultur 

  • idrott 

  • andra samhällsinitiativ.

Som sparbank har vi inga ägare och därför finns det inte någon som vill ta ut någon vinst. Vårt överskott går istället till att stötta olika lokala föreningar och initiativ. Och med detta gör vi tillsammans vår bygd till en ännu bättre plats. I denna reportageserie lyfter vi fram några av de fantastiska eldsjälar och föreningar som vi på Tjörns Sparbank stöttar. 

 

Tjörns Ridklubb - Tjörns Sparbank - 8356

Tjörns Ridklubb

När man kommer till Tjörns Ridklubb tänker man lätt att man hamnat på världens vackraste plats. Men att bedriva ridklubb är kostsamt, så allt sköts helt ideellt. Annika Hellman har varit aktiv i klubben i över tjugo år, och är mest stolt över är det att alla verkar må så bra under ridklubbens tak.

Tjörns Brukshundklubb - Tjörns Sparbank - 8356

Tjörns Brukshundklubb

Tjörns Brukshundklubb firar snart 25-årsjubileum och de senaste tio åren har ordförande Gunilla Samsson suttit bakom rodret. På de åren har hon sett verksamheten genomgå stora förändringar. 

Kulturskolan Tjörn - Erik Runegrund - Tjörns Sparbank - 8356

Kulturskolan Tjörn

Kulturskolan på Tjörn är för många som ett andra hem. – Man måste inte älska klarinett eller piano för att trivas här, säger Cathrine Berntsson som är chef över Kulturskolan. Kamratskapet är allra viktigast. Om vi kan hjälpa unga med en vettig sysselsättning på sin fritid, och på så sätt förhindra utanförskap, har vi gjort något mycket värdefullt.

Rönnäng IK - Tjörns Sparbank - 8356

Rönnängs IK

Mats Petterssons resa i ishockeyklubben Rönnängs IK började som de flesta andras. I form av entusiastisk förälder. Ganska snart hade han gjort sig en karriär som skridskoknytare och smörgåsförsäljare i fiket. Idag är han ordförande och har en dotter som spelar i klubben och en son som just flyttat till Mölndal för att gå hockeygymnasiet.