Meny
Vårt samhällsengagemang
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Vi bryr oss om föreningslivet

Föreningslivet är hjärtat av samhället och här kan du läsa mer om vårt engagemang och vår sponsring som bidrar till att främja

  • gemenskap

  • kultur 

  • idrott 

  • andra samhällsinitiativ.

Som sparbank har vi inga ägare och därför finns det inte någon som vill ta ut någon vinst. Vårt överskott går istället till att stötta olika lokala föreningar och initiativ. Och med detta gör vi tillsammans vår bygd till en ännu bättre plats. I denna reportageserie lyfter vi fram några av de fantastiska eldsjälar och föreningar som vi på Tjörns Sparbank stöttar. 

 

horses

Tjörns Ridklubb

Vid den natursköna viken i Gunneby Kile har Tjörns Ridklubb funnits sedan 1984. Klubben startade redan tretton år innan dess, vilket gör den till den äldsta ridklubben på ön. Med sina 160 medlemmar i alla åldrar, varav 100 är aktiva ryttare, har klubben blivit viktig knutpunkt för många hästintresserade Tjörnbor.

Dogs

Tjörns Brukshundklubb

Tjörns Brukshundsklubb är en ideell förening där medlemmarna uppmuntras att träna med sina hundar efter klubbens ledord: i glädje, gemenskap och utveckling för både hundar och människor. 

Kulturskolan Tjörn - Erik Runegrund - Tjörns Sparbank - 8356

Kulturskolan Tjörn

Kulturskolan på Tjörn är för många som ett andra hem. – Man måste inte älska klarinett eller piano för att trivas här, säger Cathrine Berntsson som är chef över Kulturskolan. Kamratskapet är allra viktigast. Om vi kan hjälpa unga med en vettig sysselsättning på sin fritid, och på så sätt förhindra utanförskap, har vi gjort något mycket värdefullt.

sponsor

Myggenäs IBK

Glädje, respekt, engagemang och kamratskap är ledorden som genomsyrar Myggenäs innebandyklubb.

”Det handlar om hur man vill bli bemött och hur man vill känna sig när man kommer till vår förening”, berättar Magnus Andersson som är ordförande i Myggenäs IBK.