Vad letar du efter?
Meny
Vårt samhällsengagemang
Sponsring
Om oss
Hållbarhet
Säkerhet och bedrägerier

Tjörns Ridklubb

När man kommer till Tjörns Ridklubb är det lätt att man tänker att man har hamnat på världens vackraste plats. Den nya utebanan har utsikt över havet ­– nästan så att man kan tro att man ser ända bort till Danmark. På så sätt är det lätt att tro att det går bra för Tjörns Ridklubb, de har över 200 medlemmar och 125 ryttare i veckan. Tolv egna hästar och den där nya paddocken, samt avlönad personal. Men det är kostsamt att bedriva ridklubb, vilket gör att tävlingar och sköta café samt resterande fix som behöver göras sköts ideellt. Anläggningen har definitivt sett bättre dagar ­– nu regnar det till och med in på anläggningen på flera ställen. Annika Hellman som har varit aktiv i ridklubben i över tjugo år säger att det är en utmaning som vi kommer att klara av tillsammans. Men det är en lång process som kräver mycket av många.

–  Vi har inte råd att ta in hantverkare, så alla våra ideella krafter behövs, säger Annika Hellman.

Gemenskapen är föreningens röda tråd

Under arbetsdagarna kommer ett fyrtiotal medlemmar ner och slår gräs, röjer i hinderförrådet och målar på ridhuset. Och det är gemenskapen som är föreningens röda tråd.

–  ­Det är väldigt socialt, många mår som bäst här. För de stressade betyder det avkoppling att komma till stallet. Och för de yngre handlar det mycket om personlig utveckling. De tränar varje gång de är här på att både ta kommandon och fatta beslut. Allt i en miljö där man lagt statussymbolerna på hyllan. Här är det mest skit under naglarna som vinner, säger och skrattar Annika.

Vi på Tjörns Sparbank är stolta sponsorer till Tjörns Ridklubb. Under 2023 var vi bland annat med och köpte in nytt underlag till manegen.

Vill du läsa om fler eldsjälar och föreningar?